Dobri razlozi da budete uvaljani u crno blato...

Ono se bori protiv peruti i bubuljica, sakriva celulit, izravnjava kožu i daje joj blistav izgled – a sve to sa najniže tačke na svetu!

Zima je odličan razlog da se ode na Mrtvo more i to ne samo zbog klime. To je dobra mogućnost da se telu pruži kompletan tretman: masaža kose, čišćenje lica, rešavanje celulita, tako da se kući vratite zdravi i blistavi!

Nemate vremena za putovanje? Nema problema!

Mi možemo da donesemo blato u vašu kuću. Na tržištu postoje različite vrste blata – crno, smeđe i belo. Ako više volite prirodno crno blato u kozmetičkim proizvodima, postarajte se da koristite blato koje je namenjeno koži lica i da nije agresivno za kožu.

Šta možete da radite sa crnim blatom? Mnogo dobrih stvari. Evo kompletne liste!

Trljanje i razvlačenje

Posle 30. Godine, život postaje težak za kožu lica. Izlaganje suncu i drugim štetnim materijama ubrzava proces starenja i čini kožu da izgleda umornom, suvom i beživotnom. Sa 40. godina, pojavljuje se sve više i više bora. U 50. Godini, gravitacija počinje da deluje i kože postaje olabavljena što izaziva duboke bore.

Kada masirate kožu blatom, dobijate dejstvo blagog pilinga koje deluje na nekoliko načina: blato je obogaćeno sumporom (što izaziva miris). Sumpor topi gornji sloj kože i potpomaže regeneraciju ćelija. Visoka koncentracija soli upija tečnosti i izaziva podizanje gornjih slojeva kože , a glinena zemlja (važna grupa minerala) nežno polira kožu i pomaže uklanjanje mrtvih ćelija. Rezultat: koža deluje zategnuta i smanjuje se njena poroznost.

Bez peruti!

Problem peruti povećava se tokom zime, kada proces opadanja mrtvih ćelija sa skalpa postaje ubrzan. To je vreme da se koristi blato. Glinena zemlja upija masti i nečistoće i ostavlja skalp čistim. Blato takođe sadrži mangan – mineral koji pomaže u povećanju cirkulacije krvi. Ono može da spreči opadanje kose i da potpomogne bolji rast kose.

Bez akni!

Skoro 70% tinejdžera pati od akni. Uzrok tome su hormonske promene koje dovode do toga da znojne žlezde ne rade kako treba. One luče previše sebuma i to je ono što izaziva akne.

Kozmetička industrija voli da se hvali dobrim uticajem blata na akne. Postoji nekoliko razloga za to: visoka koncentracija soli blatu daje antibakterijski efekat. To pomaže da se koža zaštiti od bakterija. Kada crno blato dodirne bakterije, ono usporava njihov razvoj. Sumpor i drugi minerali isušuju bubuljice. Glinena zemlja deluje kao osmotska pumpa i upija puno nečistoća, gnojni iscedak i masti iz kože. Ta svojstva su iskorišćena da se razviju proizvodi protiv akni koji ne sadrže blato, već sadrže minerale.

Izbacite toksine i unesite minerale!

Svakodnevni život nam otkriva brojne zagađivače: iz vazduha, iz hrane, od ljudi i iz lekova. Sve to izaziva veliko nakupljanje toksina u telu. Koža mora da izbacuje toksine, ali to je previše za nju. Rezultat: toksini se ne izbacuju, a na gornjim slojevima kože skuplja se određena vrsta proteina.To izaziva da koža izgleda umorno, grubo i beživotno.

U spa centrima postoji rešenje! Oni umotaju telo u toplo blato i dobro ga zatvore plastičnom kesom. Dodaje se i ćebe kako bi se utoplilo. Blato upija masnoće i nečistoće i deluje u potpunosti zbog grejanja. Grejanje takođe pomaže da se minerali potpuno upiju u telo. Na kraju tretmana, telo izlazi iz prekrivača glatke kože, mekane kao svila.

Dermatolozi negiraju ideju da blato može da izvlači toksine, ali se svi oni slažu da je idealno da se koristi za uživanje…