Mrtvo more – centar zdravlja i lepote mora

O%20Mrtvom%20moru-2.jpg

Na najnižoj tački na površini Zemlje, na -417 metara nadmorske visine, postoji bogat svet vitamina i minerala. Mrtvo more, oaza prirodnih bogatstava čije su dobrobiti za zdravlje i lepotu poznate još od vremena čuvene Kleopatre, ponosi se posebnom vodom, kakve nema nigde drugde na svetu.

Kao najniže i najslanije mesto na svetu, oblast Mrtvog mora je centar zdravlja i kozmetologije. Ostaci rimskih kupatila koji se nalaze na obodima Mrtvog mora potvrđuju da su terapeutske prednosti ovog regiona bile poznate još u antička vremena. Priroda je na ovom mestu postigla savršenu sinergiju svih elemenata koji vekovima predstavljaju savršenog saveznika u potrazi za zdravljem i lepotom.

Šta Mrtvo more čini toliko posebnim?

SO. Koncentracija soli u Mrtvom moru je 33%, dok u okeanima ona iznosi samo 3%. To vodu ovog jezera čini toliko gustom da je u njoj nemoguće potonuti. Zato je ona, pored toga što će vam očistiti i nahraniti kožu mineralima kojih u tolikom broju nema ni na jednom drugom mestu na svetu, i idealno mesto da se „zavalite“ u vodu i plutajući uživate u divnim prizorima koji vas okružuju.

MINERALI.Čak 27 minerala koji se nalaze u vodi Mrtvog mora potpomažu obnavljanje ćelija, te je ova posebna voda odlično dezinfekciono sredstvo koje uklanja štetne supstance sa kože. Nakon opuštajućeg plutanja, iz vode se izlazi sa blistavom, regenerisanom kožom.

CRNO BLATO. I, kao da soli i minerali nisu dovoljni, Mrtvo more ima da ponudi i jedinstveno crno blato, koje je idealan tretman za svaku kožu. Zašto? Antibakterijsko crno blato iz Mrtvog mora obnavlja ćelije kože, sprečava starenje, stimuliše cirkulaciju krvi, povećava količinu kiseonika u koži i ojačava strukturu i teksturu kože.

SUNCE.Na Mrtvom moru, čak je i Sunce posebno. Zbog veoma niske tačke na kojoj se nalazi, sunčevi zraci mnogo duže putuju do njega, što ih čini slabijim, s manjim UV zračenjem. Tako je oblast oko Mrtvog mora možda jedino mesto na svetu gde sunce ne gori kožu, pa je idealno za sunčanje.

VAZDUH. Priroda je bila široke ruke kada je u pitanju oblast oko mrtvog mora, tako da je i vazduh čak 6% više zasićen kiseonikom, što ovo okruženje čini idealnim za osobe sa plućnim oboljenjima

Blagodeti Mrtvog mora u vašoj kući

Svako bi bar jednom u životu trebalo da priušti sebi uživanje u jedinstvenoj prirodnoj sinergiji Mrtvog mora. A Shemen Amour vam to omogućava u udobnosti vašeg doma. Najbolja lekovita i kozmetička svojstva Mrtvog mora sada su vam na dohvat ruke. Jedino što treba da uradite je da uživate u najboljoj nezi koju možete da priuštite svojoj koži, kosi i čulima.